Adóügyek

Adóügyek

KÖZELEG A SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK ONLINE BEKÖTÉSI HATÁRIDEJE

2018. május 01. - adougyek

 

31444681_1813954605576985_4004945901305987072_n.png

 

Az EU nem kifogásolta a számlázó szoftverek online bekötését előíró rendelettervezetet, így idén július 1-től életbe lép a törvény, mi szerint minden adózó, aki legalább százezer forintos áfa-tartalmú számlát állít ki belföldi adóalanynak, köteles online adatot szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé. Azok a vállalkozások, akik nem teljesítik kötelezettségüket, számlánként akár 500 ezer forintos bírságra is számíthatnak.

A felkészülésig már csak 2 hónap maradt, ezért az a vállalkozó, aki még eddig nem lépett ez ügyben, annak érdemes mihamarabb utána járnia a piacon kapható számlázó szoftvereknek. Meg kell vizsgálnia, hogy melyek azok a programok, amelyek megfelelnek a törvényi előírásoknak, melyik program garantálja a folyamatos frissítést, a NAV általi feltételek és változások követését és nem utolsó sorban érdemes azt is megvizsgálni, hogy melyek azok a cégek, amelyek megbízhatóak és informatikai szempontból is megfelelőek, képesek az előírt adatszolgáltatás teljesítésére.

www.konyveloszakma.hu

#onlineszamlazas #adozas #afabevallas #nav

A bejegyzés trackback címe:

https://adougyek.blog.hu/api/trackback/id/tr8413882834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása