Adóügyek

Adóügyek

ERRE FIGYELJÜNK, HA SZÜNETELTETJÜK KATA ADÓZÓ EGYÉNI VÁLLALKOZÁSUNKAT

2018. május 06. - adougyek

Az egyéni vállalkozó a tevékenységét 2017. január 1-től legalább 1 hónapig (nem 30 napig!) és legfeljebb 2 évig szüneteltetheti. Egy éven belül a szüneteltetési periódust többször meg lehet ismételni. A szünetelés kezdő napja a bejelentést követő nap.

KATA adózó EV esetében az egyablakos ügyintézés nem működik, a szüneteltetés tényét 4 irányban is jelezni kell:

1. A vállalkozó saját ügyfélkapujába lépve a webes ügysegéd online felületén keresztül kezdeményezheti a vállalkozása szüneteltetését. A bejelentés illetékmentes. https://www.nyilvantarto.hu/…/EgyeniVallalkozasKerelemIndit…


2. A NAV felé az ÁNYK rendszeren keresztül a 18T101E nyomtatványon jelentjük ugyanezt, tárgyhónapot követő hó 12-ig. Vigyázat! Ha ezt a lépést elmulasztjuk, a NAV továbbra is előírja a havi 25.000 vagy 50.000 Ft-os tételes adót!


3. Helyi Önkormányzat részére a változás bejelentőt a szüneteltetés kezdő napjától számított 15 napon belül kell beküldeni. Szüneteltetés esetén a tételes helyi iparűzési adóalap-megállapítást alkalmazó kisadózónak adóbevallást kell benyújtania a helyi Önkormányzathoz, amelynek határideje: adóévet követő év január 15. 


4. Kamarának a https://www.kamreg.hu/mkkir/index.html oldalon

 

KATA vállalkozást indítana? Kérjen időpontot ingyenes tanácsadásunkra! www.konyveloszakma.hu/content/kata

Segítségre van szüksége KATA vállalkozásával kapcsolatban? Forduljon hozzánk bizalommal! www.konyveloszakma.hu

További érdekes cikkek: 
www.konyveloszakma.hu/blog-fullwidth

A bejegyzés trackback címe:

https://adougyek.blog.hu/api/trackback/id/tr413882942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása